Therapie

Natuurlijk is het jammer om, na al verschillende dingen zelf te proberen, er toch achter te komen dat begeleiding en hulp in je proces nodig is. Ook kan ik me voorstellen dat de stap om naar een therapeut of coach te gaan groot is. Vaak hoor ik dat de stap mede groot is doordat het lastig voor te stellen is wat je kan verwachten wanneer je nooit eerder therapie of coaching hebt gedaan. Bij move to mend werk ik met je gedachten, maar daarnaast betrekken we ook jouw lichaam en nieuwe ervaringen in de sessies voor langduriger effect. Dit noemen we dan lichaams- en ervaringsgericht werken. Hiernaast maak ik gebruik van individuele familieopstellingen, ademcoaching, innerlijk kindwerk en EMDR binnen de sessies. 

Omdat het ervaren en doen belangrijke factoren zijn binnen de sessies is het goed om te weten of deze manier van therapie en coaching bij jou past. De meest effectieve manier om hierachter te komen is een kennismaking. Mocht je toch alvast een idee willen hebben heb ik hieronder in het kort beschreven wat praktisch een individuele sessie in houdt.

Intake/kennismaking
We starten met een intake/kennismaking, waarin je uitleg geeft over waar je graag verandering in zou willen en ontdekken we samen wat je hulpvraag is en de thema’s die hierbij passen. Hierna geef ik uitleg over de mogelijkheden die er zijn om hier mee aan de slag te gaan. Wanneer deze aansluiten bij je verwachtingen en verlangen tot verandering, plannen we de sessies in.

Sessies
In een sessie beginnen we met een gesprek over hoe het op dat moment met je gaat en bespreken we de thema’s die op dit moment in je leven spelen. We werken rondom de thema’s die aandacht behoeven, zodat je werkt aan wat voor jou belangrijk is. Je hebt dus voor een groot deel zelf in de hand waarmee we werken. 

We doen dit met het lichaam in beweging, omdat het de gesprekken – waarin je vooral je hoofd gebruikt – versterkt. Je lichaam herinnert zich de ervaring, waardoor dit in het dagelijks leven makkelijk te integreren is. Wanneer je bijvoorbeeld regelmatig paniek ervaart is het lastig bij je gedachten te kunnen en deze te beïnvloeden.

Echter op dat moment herinnert je lichaam wel andere ervaringen die je hebt geoefend in therapie, waardoor je op het moment van paniek ook kunt handelen. Je krijgt aan het einde van de sessie een focus mee om de tijd tussen de sessies aandacht te geven en te onderzoeken. Dit maakt het proces om de ervaringen en ontdekkingen in je leven te kunnen integreren effectiever. Dit zorgt er mede voor dat er blijvende verandering kan plaats vinden, dus al op korte termijn effect van je sessies te merken.

Nu ook mogelijk coachingssessies online te volgen in de avond.

 

Reviews