Relatietherapie

Een liefdesrelatie, precies wat we nodig hebben en tegelijk zo ingewikkeld soms!
In het begin leek alles zo vanzelf te gaan maar stiekem sluipen die vervelende patronen er toch in. Onzekerheid, verwijdering, onverschilligheid gaan zijn tol eisen op lange termijn. Opeens betrappen jullie jezelf op minder intimiteit dan jullie graag zouden willen en ontstaan er meer discussies en ruzies. Vaak is het dan lastig nog te ontdekken waar dit dan steeds mis gaat en überhaupt begonnen is. Er zijn vele relaties waarin de verbinding, de intimiteit langzaam minder worden, maar waar tegelijk wel het verlangen groot is dit weer terug te krijgen samen.

De grote vraag “hoe vinden we elkaar weer terug?!”. Hier besteden we vooral aandacht aan in de relatietherapie bij Move to Mend.

Wat weten we al?
Er is de laatste jaren veel beschreven over relaties, wat er nodig is deze weer fijner te maken, wat er nodig is je relatie gezond te houden en welke zaken hier onmisbaar in zijn. Maar hoe breng je dat in je drukke leven daadwerkelijk in actie? Eigenlijk komen we bij alle onderzoeken op hetzelfde thema, namelijk hechting. Uit een belangrijk onderzoek rondom hechting blijkt dat jonge babyapen de zachte, warme, liefdevolle moederaap zonder eten verkiezen boven een koude, niet reagerende moeder met eten. Dit onderzoek laat, naast vele andere, zien dat hechting, verbondenheid en liefdevolle aandacht horen bij een van de eerste levensbehoeftes. Vanuit dit thema rijst dan onbewust of bewust vaak de vraag binnen relaties “Ben ik nog goed genoeg voor je?”. In relatietherapie bij Move to Mend onderzoeken we samen hoe jullie deze vraag uiten naar elkaar en terug kunnen gaan naar de liefdevolle verbinding in het dagelijks leven.

Ik benadruk dit alles omdat de verbinding en liefdevolle aandacht vaak stiekem verloren gaat in het dagelijks leven. We ontwikkelen onbewust allerlei gedragingen om contact te maken met de ander met de onderliggende vraag “ben je daar nog wel?”. Een voorbeeld hiervan is dat de ene net iets meer druk zet naar de ander dan eigenlijk nodig zou zijn.

Als reactie hierop gaat de ander bijvoorbeeld meer de vermijding in wat zichtbaar is door nonchalanter en afstandelijker gedrag. Dit wordt een patroon en zo kom je samen in de verwijdering wat tegenovergesteld is aan het verlangen echt contact te hebben samen.

Hoe komen we hier dan samen weer uit?
Om jullie band te herstellen is het belangrijk samen te kijken naar hoe je hier in bent beland. Daarin niet elkaar te beschuldigen, maar het effect van elkaars gedrag op jou te delen. Bij Move to Mend werken we niet alleen door met elkaar te praten, maar ook lichaams- en ervaringsgericht. Dit zorgt ervoor dat je samen snel effect ervaart in jullie leven. Jullie krijgen vanaf de eerste keer handvaten mee om in jullie dagelijks leven toe te passen. Daarnaast leer je op een natuurlijke wijze jullie patronen te herkennen om zo ook op lange termijn er zonder therapie of coaching samen op een goede manier uit te komen.

Interesse?

Traject 5 sessies : € 404* (5% korting)
Traject 10 sessies : € 765* (10% korting)
Kennismaking : € 51* ca. 1 uur
Individuele sessie : € 85* per uur

De therapie en coaching wordt niet vergoed door een zorgverzekeraar. Wel zijn er verschillende manieren om financiële ondersteuning te krijgen.

*genoemde prijzen zijn inclusief 21% btw

Testimonial