Communicatietraining

Communicatieverbetering op maat voor bedrijven en particulieren

In onze huidige maatschappij gaat communicatie vaak over het inhoudelijke van de boodschap die overgebracht of ontvangen wordt. Dit is echter slechts een klein gedeelte van communicatie.

Zoals we inmiddels weten bestaat het grootste deel van onze communicatie uit het non-verbale. Deze non-verbale communicatie bestaat dan weer uit verschillende lagen waarbij het lichaam een grote bijdrage levert. Hierbij kun je denken aan de manier waarop iemand spreekt, het tempo, de hoogte en de dynamiek van hun stem en hoe het lichaam meebeweegt tijdens het spreken of luisteren.

Herken je het gevoel dat je krijgt als je iemand hoort of soms alleen maar ziet en je niet zou kunnen vertellen waar dat gevoel op gebaseerd is?

Ook de gekleurde bril die je tijdens je leven, door verschillende ervaringen, ontwikkelt bepaalt mee hoe je bewust en onbewust een boodschap van iemand interpreteert.

In sessies bij Move to Mend ontdek je hoe je de wereld interpreteert door jouw eigen bril en welke invloed deze op je heeft. Daarnaast word je meegenomen in de wereld van non-verbale communicatie en ontdek je hoe je hier bewuster mee om kunt gaan.

Dit heeft tot resultaat dat je communicatiemogelijkheid zich zal verbreden. Zodat je jouw boodschap afgestemd kunt overbrengen, waardoor deze ontvangen wordt op de manier die jij voor ogen hebt. Daarnaast leer je actief en bewust naar iemand te luisteren en zo meer te “horen” dan de woorden die gezegd worden.

Als lichaamsgerichte therapeut ben ik gespecialiseerd in het observeren van mensen en hun manieren van communiceren. Hierbij gebruik ik onder andere de methodiek Laban Movement Analysis.

Al verscheidene mensen gingen je voor. Onder andere vanuit de volgende situaties;

– Wanneer je een hulpverlener bent die cliënten ontmoet, maar in de opleiding het vak communicatie miste en vooral op de inhoud van jouw specialisatie opgeleid bent.

– Wanneer je als therapeut of coach jezelf wil verdiepen of verbeteren in communicatie.

– Wanneer je een product verkoopt en regelmatig met klanten te maken hebt.

– Wanneer je jezelf in een sollicitatiegesprek graag zo goed mogelijk wilt overbrengen.

– Wanneer je regelmatig in conflicten beland op werk of in andere relaties.

– Wanneer je regelmatig in contact bent met mensen die een andere moedertaal spreken.

– Wanneer je moeite hebt met het overbrengen van je boodschap of je onbegrepen voelt.

– Wanneer blijkt dat je niet altijd de juiste interpretatie hebt in het contact met anderen.

– En wanneer je, net als ik, enorm geboeid bent door de communicatie tussen mensen en de manier waarop ze dat doen.

Dit is zowel individueel als in een kleine groep mogelijk.

Tarieven:

Individuele sessie : € 100  per uur

In groepsverband: Vraag je offerte aan bij info@movetomend.nl.